HYDDANS BRYGGERI

2014-2015 så planerades det att starta en förening för hembryggare i Sköldinge, då sa en av initiativtagarna (som då ägde Katrinebergshotell) ”att ska ni starta en förening så måste ni ha Bert-Ove med” och så blev det. Jag hade ingen som helst kunskap om ölbryggning men har varit föreningsmänniska i hela mitt liv, så varför inte hoppa på.

Efter en tid fick jag låna en 25 liters kastrull och började koka, det var en fröjd att känna alla dofter och sen få smaka sin egen brygd var en härlig upplevelse.

Att sen få testa alla andra bryggares alster och lära sig att tycka om nya sorter och inte bara dricka lager det var ju nästa del i utvecklingen. Sen dess har det blivit några rundor tills dess blev möjligt att köpa loss ett 25 liters bryggverk och utveckla sitt kunnande. Sen före sommaren har det sen blivit ett 25 liters bryggverk till så nu brygger jag två brygder parallellt, så får vi nu se hur det går. Utan Runes stöd och alla andras hjälpsamhet hade detta nog varit svårt, så tack tack för att ni finns.

En liten anekdot som kan passa, jag kallades för Berten av omgivningen men lille Oskar kunde inte uttala det så det blev ”BÄRSEN” vilket nu är mitt smeknamn.

Bättre med en öl i handen än en dunk i ryggen.