Adolfsberg Brygghus

ADOLFSBERGS BRYGGHUS

Rune Mårtensson här och mitt Bryggeri heter Adolfsbergs Brygghus.

Jag har bryggt öl i mer än 15 år och tycker att det är en spännande hobby. Från början färdigblandade påsar med maltextrekt sedan läste jag på lite och gick en bryggarkurs så nu brygger jag bara med helmalt. Jag har börjat rosta egen malt för att få färg och smak på brygden för att utveckla en dryck som faller många i smaken. Mina favoriter är Porter och Red Ale. Jag brygger alla varianter utom suröl. Mest blir det olika Lager och Ale. Just nu är jag inne i en period att brygga en smakfull alkoholsvag dryck.

Många av mina brygder är årstidbundna. På sommaren gärna fruktiga och lätt druckna brygder, på vintern mörka brygder som gärna får lagras några månader för att uppnå den smakupplevelse jag önskar.

Många “nya” vänner kommer gärna och hälsar på och vill lära sig mer om denna dryck. Jag lär gärna ut grunderna sedan är det dom som måste hitta sina favoritsmaker. Jag provar gärna på att brygga med kryddor från naturens skafferi.

I ett tidigt skede funderade jag på att starta ett kommersiellt bryggeri men när jag räknade på det så skulle det behövas 8 dagar i veckan. Som pensionär på heltid kan jag numera brygga när som helst och det passar mig utmärkt.